SALATA OD PASULJA! MORATE DA JE PROBATE🧅🧄🥕☘️🥗
Još jedna salata koju sam često pravila dok sam bila u procesu mršavljenja. Ali ja sam sam sa tom praksom i dan danas nastavila. Nekada su mi salate mijenjale čitav obrok ne zato što sam namjerno tako htjela već su mi bile zaista samo one i dovoljne. Ali to ne mora da bude i slučaj sa Vama. Meni su salate bile pod obavezno uz svaki obrok. I što je najvažnije uživala sam u pripremanju istih. Ovo je stvarno dobitna kombinacija a obećavam da će Vas držati dugo sitima. Pa da krenemo.
Sastojci:
Četvrt kilograma pasulja
2 dl maslinovog ulja
3 glavice crnog luka isjecenog na listove
🌽 šećerac pola limenke
Grašak po potrebi
2 manja kuvana jaja
Pola veze peršunovog lista ( sitno isjeckanog)
1 kašičica celerovog lista
Vinsko sirće po ukusu
So
Biber
Aleva paprika ( oni koji baš vole ljuto na vrh noža ljute 🌶)
Postupak:
Pasulj potopiti prethodnog dana u vodi. Ja sam koristila šareni. Prije kuvanja procijediti i naliti pasulj novom vodom. Staviti pasulj da se kuva toliko dok se zrna ne raspadnu. Treba o tome malo povesti računa. Znaci moraju ostati u cijelo. Kad bude gotov ostaviti da se ohladi i to u vodi u koju je kuvan, a zatim vodu ocijediti. Crni luk oprati u nekoliko voda da ne bi bio previse ljut, dodati u pasulj, a zatim dodati ulje neprekidno miješajuci masu. Dodati jaja koja ste isjeckali na kockice, peršunov list, so, biber, alevu papriku, grašak i 🌽 šecerac.Na kraju postepeno uz mijesanje dodati i vinsko sirće.
Napomena: sirće (možete da stavite koliko volite). Neko manje, neko vise. Tako i so i biber. Kako Vam najviše prije za stomak🤤🤤⚡️😊
Ovo Vam je domaća verzija meksičke kupovne salate sa jajima, a moze i bez jaja ukoliko niste ljubitelj istih, ali ja sam neko ko je više za kućnu varijantu spremanja hrane ukoliko imate vremena da pripremate. Jer ipak onda najbolje znate šta ste i unijeli u organizam. Ali sigurna sam da ako sam ja pored posla i dvoje male djece kao i dodatnog posla našla vremena da pripremam sebi hranu onda možete i Vi😊😊
Коментари